Shekinah

Shekina yoni
Shekina, eerste versie

Vrouwelijk
3 jaar geleden nam ik me voor een schilderij te maken over het heilige vrouwelijke. Ik vroeg Shekinah, de ‘vrouwelijke ziel van God’, of ze me wilde helpen zichzelf te laten zien.

Ik was heel verrast dat dit schilderij uit mijn penseel te voorschijn kwam. Ik zelf was nog maar net aan het ontdekken hoe belangrijk het is om in je lichaam te wonen en hoe belangrijk de yoni is voor een vrouw om haar eigen heiligheid te ervaren.

Nu terug kijkend zie ik hoe de essentie van het vrouwelijke ‘yoniversum’ zich heel dringend uitdrukt. Als een uitroepteken… Ein-de-lijk! moet ze gedacht hebben.

shekinah blauwe vrouw
Shekina, 2e versie

Felle tante
Met de grootte (160cm hoog) en de felle kleuren die ze had was ze een aanwezige tante, die Shekinah. Ze was vurig en knalde van het paneel af. Als er mensen binnen kwamen in mijn huis schrokken ze van de schildering.
Ik schrok op mijn beurt van de impact en ben daardoor verder gaan schilderen.

Achteraf vind ik dat wel jammer…

Sirius
Er kwam een blauwe vrouw tevoorschijn. Ik voelde dat ze verbonden was met de sterrenwezens van Sirius. Echt voeten op aarde kreeg ze nog niet. Het bleef een engelachtige figuur. Pas máánden later kreeg ik een nieuwe impuls om verder te gaan…

Beetje zwanger?
Er ontstond een lichtzuil in een binnen-ruimte die me deed denken aan een bekken maar ook aan een keelgebied. Het voelde als een zwangere periode. Iets groeide van binnen maar wilde er nog niet uit komen. Het rijpte en rijpte tot het een jaar terug opeens in een dag tijd tot een uitbarsting kwam.

SONY DSC
Shekina, in omvorming naar 3e versie

Stralen
Shekinah brak open en liet zich zien.
Vrij stralend in een ruimte als een ster en toch verbonden met hemel en aarde.
Het is al weer een tijdje dat ze hier in huis hangt. Nu met naam en datum. Dit is wie ze is en wie ze, in ieder geval op dit paneel, blijft.

IMAG1694
Shekina, 2013

Vrij zijn
Voor mezelf is het een heel mooi proces geweest. Tijdens het maken is mijn eigen onderzoek naar het heilige vrouwelijk steeds lichamelijker geworden. Een proces van indalen en beetje bij beetje, soms haast letterlijk, geboren worden.
Met het volgen van trainingen, Tantra opleiding en ook het zelf geven van workshops en helende massages ben ik steeds meer thuis gekomen in mijn eigen vrouwelijke essentie. 

Ik deel dit proces doordat het me blijft raken, die grote yoni die Shekinah me liet zien.
Het was het begin van een voor mij heel nieuw leven. Dankbaar dat ze me de weg wees naar een meer oorspronkelijke verbinding met wie we in wezen zijn.

Pure liefde.